in

1 Minute Speech On Independence Day

1 Minute Speech On Independence Day

1 minuut toespraak op Onafhankelijkheidsdag | Korte toespraak voor 15 augustus:  Onafhankelijkheidsdag is het nationale pageant van India dat op 15 augustus wordt gevierd en we vieren het met groot enthousiasme en patriottisme. Dit jaar    vieren we onze 76e Onafhankelijkheidsdag. Op deze dag eren we de nagedachtenis van de grote strijders en vrijheidsstrijders die hun leven hebben opgeofferd om van India een onafhankelijke natie te maken. Nu India’s 76e Onafhankelijkheidsdag nadert en studenten vaak door leraren worden gevraagd om toespraken voor te bereiden voor de gunstige dag. Als u op zoek bent naar ideeën om indrukwekkende toespraken te houden, dan bent u op de juiste pagina. Hier zullen lezers verschillende spraakpatronen vinden die hen zullen helpen het hart van hun publiek te winnen. Naast de toespraak hebben we ook enkele belangrijke suggestions en codecs gedeeld om het publiek aan te trekken.  

Brief (10 Strains) Independence Day Speech

Hier in deze sectie vindt u een korte toespraak van 10 regels voor kinderen. Hiermee kunnen ze gemakkelijk iets weten over Independence Day en het belang ervan.

 • India werd op 15 augustus 1947 onafhankelijk van de Britse overheersing.
 • Voor de onafhankelijkheid was India een Britse kolonie en in die periode heeft ons volk veel geleden en hun leven opgeofferd.
 • Mensen die na de onafhankelijkheid zijn geboren, moeten trots zijn omdat ze het geluk hebben in het onafhankelijke India geboren te zijn. Dus moeten ze het supply van onze vrijheidsstrijders accepteren.
 • Na de onafhankelijkheid hebben we onze grondwet gekregen en kunnen we genieten van onze grondrechten.
 • We zouden er allemaal trots op moeten zijn Indiërs te zijn en ons lot prijzen om geboren te worden in het land van onafhankelijk India.
 • De geschiedenis van 1857 tot 1947 is getuige geweest van vele revoluties en opofferingen van onze grote leiders en vrijheidsstrijders.
 • We mogen de affords niet vergeten van Mahatma Gandhi, Bhagat Singh, Chandrashekhar Azad en lakhs van andere vrijheidsstrijders wiens namen niet eens bekend zijn, maar die vochten om India te bevrijden van de koloniale overheersing van de Britten.
 • We moeten de leringen van vrijheidsstrijders, zoals Gandhiji’s filosofie van geweldloosheid, onthouden en deze in ons leven volgen.
 • Op deze gunstige gelegenheid van Onafhankelijkheidsdag wordt de nationale vlag gehesen en wordt het volkslied gereciteerd door mensen in het hele land.
(*1*)

1 minute independence day speech

1 Minute Independence Day Speech: India viert Onafhankelijkheidsdag elk jaar op 15 augustus, toen de Britse overheersing eindigde in 1947. Het is een nationale feestdag. Elk jaar hijst de premier de nationale vlag bij het Rode Fort. Scholen en hogescholen vieren deze dag met toespraken, patriottische liederen en nog veel meer. Deze toespraak van 1 minuut op de onafhankelijkheidsdag geeft je een idee hoe je een toespraak moet schrijven.

Hoe schrijf je een goede toespraak    ?

 1. stel jezelf voor
 2. structureer je toespraak
 3. vermijd lange zinnen
 4. focus op onderwerp
 5. kijk naar het publiek
 6. beëindig de toespraak met een gedicht of zin

Onafhankelijkheidsdag toespraak van 1 minuut

“Waar de geest onbevreesd is en het hoofd hoog;
Waar kennis vrij is, waar de wereld niet in stukken is verdeeld maar in smalle huismuren;
Waar de wereld tevoorschijn komt uit de diepten van de waarheid;
Waar onvermoeibare inspanning zijn armen uitstrekt tot in de perfectie;
Waar de heldere stroom van de rede niet is verdwaald in het verlaten woestijnzand van dode gewoonte;
Waar de geest altijd wordt geleid tot doordringende gedachten en daden in de hemel van vrijheid, mijn vader, laat mijn land ontwaken. ,

Gegroet iedereen,

Vandaag zijn we hier allemaal samengekomen om de 75e Onafhankelijkheidsdag van India te vieren en hulde te brengen aan onze vrijheidsstrijders die hun leven voor ons hebben gegeven. We kunnen de pijn van het slaaf zijn niet begrijpen. We leven in vrede omdat ze zichzelf hebben opgeofferd voor onze vrijheid. Mahatma Gandhi, Subhash Chandra Bose en vele anderen hebben hun hele leven gewijd aan het bevrijden van ons land van de Britse overheersing. De vrijheidsstrijd begon in 1857 wat resulteerde in de massale beweging van Indianen in 1885. Toen kwam Mahatma Gandhi naar voren en nog veel meer om te vechten.

Laten we dus proberen onze prestaties na de onafhankelijkheid te herinneren. Na Independence Day gaf India stemrecht aan elke volwassene. Het spoorwegnet werd in 1951 genationaliseerd en is nu een van de grootste spoorwegnetten ter wereld. India hield zijn eerste verkiezingen in 1951, waardoor Jawaharlal Nehru de eerste premier van India werd. In 1983 gained India zijn eerste WK. In 2008 gained India zijn eerste gouden medaille op de Olympische Spelen. We kunnen zeggen dat India nog steeds vooruitgang boekt.

Tegenwoordig hebben we de vrijheid om ons recht op onderwijs, recht op meningsuiting en nog veel meer uit te oefenen. Ons land is een van de grootste democratieën ter wereld. India is een van de grootste landen ter wereld op het gebied van artsen, ingenieurs en wetenschappers. We hebben een lange weg afgelegd sinds de onafhankelijkheid.

Onze vrije strijders hebben ons ook een aantal levenslange reduce geleerd.

Neem een ​​standpunt in voor iemand die u vertrouwt – Waar zouden we zijn als Mahatma Gandhi geen standpunt voor ons had ingenomen of Bhagat niet voor ons had gesproken. Wees dus niet bang om te spreken. Als u denkt dat er iets mis is, aarzel dan niet om een ​​standpunt in te nemen.

Verandering begint bij jezelf – vraag niet of wacht niet op verandering. Dingen veranderen pas als je begint te veranderen. Als je denkt dat je kolonie netjes moet zijn, start dan met het schoonmaken van je kamer.

Dromen- Als onze vrijheidsstrijders hebben gedroomd van een vrij India, is dit de reden waarom ze het hebben kunnen bereiken. Cease nooit met dromen, need als je stopt met dromen, cease je met leven.

Dus laten we onszelf vandaag een belofte doen ter gelegenheid van Onafhankelijkheidsdag dat we ons land altijd zullen beschermen door broederschap te handhaven, iedereen te helpen en onszelf op te leiden. Nu wil ik mijn toespraak op Onafhankelijkheidsdag eindigen met een paar regels

Dank je. Fijne Onafhankelijkheidsdag    !!!!

We hopen dat je   onze toespraak op Onafhankelijkheidsdag van 1 minuut leuk vond. Nu de volgende toespraak op Onafhankelijkheidsdag.

brief independence day speech 15 august

India staat bekend als een van de machtigste landen ter wereld, maar toch
weerhoudt de liefde van de mensen voor hun land hen er niet van om hun Onafhankelijkheidsdag te vieren.
Vier Burgerdag door met volle energie, toewijding en liefde voor het land de vrijheidsstrijders te herdenken.
Scholen en hogescholen vieren deze dag door dans, koor en toespraken te organiseren, dus als je een korte Onafhankelijkheidsdag-toespraak wilt van 500 woorden, dan kan dit artikel
je helpen.

Laten we beginnen met de korte toespraak op Onafhankelijkheidsdag die hieronder wordt gegeven:

“ab bhi jiska khoon na khaula, khoon nahi voh paani hain….jo desh ke kaam naa aaye vo bekaar jawani hain  …” deze dialoog uit ‘Rang De Basanti’ bezorgt de luisteraars kippenvel, maar het previous bij de strijders die hun leven voor ons hebben opgeofferd . Precies 74 jaar geleden, dat wil zeggen 15 augustus 1947, werd ons land bevrijd van de Britse overheersing. Vrijheidsstrijders zoals Bhagat Singh, Mahatma Gandhi, Rani Laxmi Bai, Bal Gangadhar Tilak, Jawaharlal Nehru, Sardar Vallabh Bhai Patel, en de lijst gaat maar door.

 • Bhagat Singh: Een 22-jarige jongen die zijn gezin in de steek liet, de juiste baan vond en besloot een vrijheidsstrijder te worden samen met zijn vrienden Rajguru en Sukhdev.
 • Mahatma Gandhi gaf zijn hele gezinsleven op en begon de Satyagraha-beweging, de Dandi March.
 • Rani Laxmi Bai: “Khubh Ladi Mardaani thi voh to Jhansi wali Rani thi” die vocht met Britisher die haar zoon op haar rug droeg tot haar laatste ademtocht.
 • Sardar Vallabhbhai Patel: Bekend als de ‘Iron Man of India’ maakte India tot een verenigd land en hielp handelaren, mensen door sommige delen van het land in afzonderlijke staten te verdelen.

Het Rode Fort wordt elk jaar versierd met bloemen, met zijn platform, trappen, marsterrein en zitplaatsen voor gasten. De premier ontvouwde de nationale vlag met het volkslied “Janna Ganna Manna” en sprak de natie toe door de prestaties te delen die de regering in de loop der jaren door middel van verschillende plannen en handelingen heeft bereikt, en beloofde ook dat zijn land de nummer één van de wereld zou worden. deed. , deed. Na de toespraak werden 21 kogels afgevuurd om de vrijheidsstrijders te herdenken. Strijdkrachten (Indian Air Power, Indian Navy en Indian Military), gemotoriseerde soldaten en parades worden gehouden bij het Rode Fort waar ze de nationale vlag groeten. Uiteindelijk feliciteerde de premier de studenten en docenten die deelnamen aan de ceremonie door ballonnen in de lucht op te blazen.

Tegelijkertijd hijsen de CM’s van de staten de nationale vlag en nemen ze deel aan de parade die door het volk is voorbereid en waarderen ze. Veel overheids- en niet-gouvernementele instellingen hijsen ook de vlag in hun kantoren. Scholen, hogescholen versieren hun klaslokalen en zalen met afbeeldingen van vrijheidsstrijders, schrijven gedichten, versieren de muren met ballonnen en kunst. Studenten bereiden ook parades, dansvoorstellingen, koren en toespraken voor. Indiërs vieren deze dag niet alleen in India, maar ook in het buitenland door snoep uit te delen en het volkslied te zingen. Soldaten aan de grens hijsen de nationale vlag, zingen en zingen patriottische liederen. Ze zijn trots omdat burgers hen vertrouwen en thuis gemakkelijk in slaap vallen.

Zelfs vandaag hebben we veel soldaten die hun glorieuze leven opofferen om ons land en ons te beschermen. In het belang van hun land besluiten ze zich bij het leger aan te sluiten, of het nu gaat om strijdkrachten, marine, BSF, commando’s of semi-strijdkrachten. Ze gaan op missies zonder hun dierbaren te informeren, zonder idee of ze levend terug zullen komen of in de nationale vlag gewikkeld zullen worden. Er zijn veel oorlogen geweest, zij het Kargil-oorlog, India-China-oorlog, Line of Management (LoC)-schending, Uri-aanval, Pulwama-aanval, maar elke keer bewijst ons leger aan onze vijand dat ze nu niet klaar zijn om compromissen te sluiten. gaan. een soort genade.

Independence Day speech in English by scholar (1500 phrases lengthy speech)

Goede morgen iedereen,

Mijn gerespecteerde leraren en beste vrienden,

[    Inleiding]

Met patriottische ijver en trots op de mooie ochtend van deze heilige dag, vult elke Indiër op 15 augustus zijn hart met immens respect en liefde voor het moederland. Elk jaar wordt op deze dag een saffraan, puur wit en goddelijk groene kleur onthuld met een groet en eerbetoon aan India als de zoon van Bharat. In het verleden, op deze dag van 1947, ontstond de onafhankelijkheid van India met een eigen regering. Op deze dag werd in dit land eindelijk de Indiase Onafhankelijkheidswet afgekondigd. Onze leiders zwaaiden met de Indiase driekleur in de hoofdstad van het land en creëerden prachtige herinneringen met een levendige liefde voor het land.

Vrijheid, wat vrijheid is, is die van een staat waarin zijn inwoners of bevolking, of een deel daarvan, zelfbestuur en soevereiniteit over de samenleving produceren. Het is een vorm van zelfbeschikking die zich richt op het uitoefenen van macht over een bevolking, een huge territorium, een zelfbesturende regering en proberen zelfredzaam te zijn. Kortom, het zal een zichzelf in stand houdende staat zijn waarin zaken op eigen kracht en zonder inmenging worden opgelost.

Ter nagedachtenis aan deze heilige dag verklaart India zich in alle opzichten vrij en vrij van de boeien van het Britse imperialisme. Bijna 200 jaar strijd, met toewijding, smekend om genade en hoop – de hoop om elke dag te leven als een vrije vogel, de hoop om te winnen in alle oorlogen, en ten slotte de hoop om je de dageraad van de rijzende zon voor te stellen. India om te leren hoe elke situatie die zich uiteindelijk voordoet te bestrijden. Als je de kracht van India en zijn vrouw probeert te meten, zie je dat het hetzelfde is als leven met de pijn van het dopen van een theezakje in een kop hete thee.

[    Belang van de onafhankelijkheid van India]

De geschiedenis van India en zijn onafhankelijkheid is een epos in de vrijheidsstrijd en een uitdaging voor het lot. Met het start van een nieuw tijdperk streeft India ernaar om zich elk jaar te manifesteren met levendige kleuren van pracht, vooruitgang en doorzettingsvermogen. Als we diep in de geschiedenis van India duiken, krijgen we te zien hoe onze vrijheidsstrijders en zonen van India vochten om de strijd te winnen en hoe India zich voorstelde om een ​​onafhankelijke natie te worden. Zijn onschatbare opoffering inspireerde ons om vandaag in een behoorlijke staat te leven en elke nacht comfortabel in onze bedden te slapen. Het vieren van de moed en religieuze trots om in dit land geboren te zijn, is een inspiratie voor ons allemaal, jongeren. De echo’s van patriottische liederen maken de sfeer van deze dag tot een unieke identiteit van India.

Door de driekleur te hijsen, is Moeder India gered uit de klauwen van de Oost-Indische Compagnie en de Britse overheersing en het enige dat overblijft is onze eenheid – de ultieme kracht met diversiteit. Als natie met various culturen en geïnspireerd door in de voetsporen te treden van grote mannen als Babu en Netaji, regeert en begrijpt India elke situatie die het denkt op de juiste manier aan te pakken om extremistisch of assertief te zijn. Het elixer van gelijkheid en rechtvaardigheid dat onze leiders over het land hebben verspreid, lijkt India’s grootste ooit te zijn.

[    inspiratie voor jongeren    ]

Als de jeugd van de natie is het onze voornaamste verantwoordelijkheid om onszelf op te offeren in de bijdrage van onze Moeder India. Op deze dag moeten we oprechte hulde brengen aan lakhs van martelaren van Moeder India. De dappere jawans, dappere jawans, strijdkrachten en onze politie evenals onze veiligheidstroepen, die hun leven hebben gegeven ter verdediging en verdediging van ons moederland, moeten worden beloond voor hun harde wraak.

Deze dag, die volledig onafhankelijk is geworden van de kolonialisten, heeft grote betekenis in de kern van de Indiase burgers die in elke uithoek van deze wereld wonen. Beschouw het als een nationale feestdag, op deze dag hebben alle instellingen en onze huizen een sfeer om de nationale vlag te hijsen, tentoonstelling van verschillende kunstvormen die de driekleur vertegenwoordigen, verschillende culturele programma’s als eerbetoon te organiseren. Met eigentijdse herinneringen aan de opdeling van India.

Op 15 augustus 1947 ontvouwde de voormalige premier van India, Pandit Jawaharlal Nehru, de driekleurige vlag bij de Lahori-poort in het Rode Fort in New Delhi, de hoofdstad van India. Niet alleen onze vrijheidsstrijders maar ook onze vader van de natie, Bapu Ji had in Calcutta gevast en leefde het leven van een ideale heilige met de promotie van Khadi en wijdde zijn tijd aan gebed en rebellie tegen haat.

India heette ooit Spiceland, dat beroemd is om zijn specerijen en specerijen. Met overvloedige hulpbronnen en mineralen werd India ooit beschouwd als het meest aantrekkelijke land ter wereld. Toen de Britten kwamen en India in hun boeien veroverden, begonnen ze alle hulpbronnen te misbruiken en begonnen ze al deze waardevolle materialen terug naar hun land te verzamelen. Ze manipuleerden niet alleen de regels, maar begonnen ook eigendom op te leggen aan India en zijn beleid. Ze werken volgens hun wens en interest en begonnen met het implementeren van de verdeelregel die India in twee delen verdeelde.

[    Laatste berichten en eerbetoon aan moeders    ]

De parade wordt elk jaar georganiseerd om hulde te brengen aan alle vrijheidsstrijders en strijdkrachten die ons elke dag beschermen en beschermen tegen tegenstanders. Daarom is het elk jaar op 15 augustus wanneer we ons herinneren dat het onze eerste verantwoordelijkheid als burgers van India is om de deugden van één natie hoog te houden, voor één natie te staan, voor natie en natie te leven. Om de deugden van tolerantie, liefde, vrede te handhaven, moeten de pijlers van de jeugd zijn, moeten mensen een gemeenschappelijke geest hebben en moet er warmte zijn om voor het land te vechten. Ieder van ons moet gemotiveerd zijn om inheemse organisaties te zoeken en de broederschap en vrijheid van meningsuiting te vervullen die ons land heeft bekrachtigd. De grondrechten van India en de richtlijnprincipes hebben ons altijd geïnspireerd om trots te zijn een Indiër te zijn.

Vrijheid is het zoetste facet van dit tijdperk. Het is iets waar we naar smachten. Op deze heilige dag van onafhankelijkheid strijden we allemaal om de zonen van Moeder India te winnen, omdat we geen tweedeprijswinnaars op het slagveld hebben. Laten we de martelaren groeten die hun vlag hebben gehesen in saffraan en een rijke groene kleur.

“Als je bloed niet huilt, is het water dat door je aderen stroomt. Wat heeft de jeugd voor zin als het niet dienstbaar is aan het moederland” – Chandrashekhar Azad.

[    Symbool van dank en conclusie    ]

Tot slot wil ik mijn toespraak afsluiten met dankbaarheid en dank. Door het geschenk van een schitterende ochtend aan onze natie te geven en de weg vrij te maken voor haar onafhankelijkheid en sommigen die de belichaming werden van eenvoud, nederigheid en wijsheid, breng ik eer aan alle grote persoonlijkheden op deze religieuze dag. Laten we de Khadi-man van India niet vergeten, die ooit Satyagraha meebracht, samen met enkele anderen die de serafijnse ideologieën van Janata ke Swaraj meebrachten, waardoor deze dag de meest gedenkwaardige dag van elk jaar is. Mogen zijn stappen ons leiden bij het bouwen van een ongelooflijk en welvarend India en elke dag bloeien om het een betere plek te maken om in te leven.

Dank je.

FQAs – Independence Day Essay Speech

Waarom is ”    India’s Independence Day    ”    een gedenkwaardige dag voor alle Indiërs  ?

Op deze dag, 15 augustus 1947, werd India bevrijd uit de boeien van de Britse overheersing. Ze begonnen India te regeren met kolonialisme en imperialisme dat de Indiërs geen banen van hun keuze gaf. Ze werden slaven van de Britten en na veel strijd kreeg India zijn onafhankelijkheid terug. Dus het onthouden van al die inspanningen en het eindelijk terugbrengen van India naar de rechtmatige eigenaar maakt India’s Onafhankelijkheidsdag onvergetelijk.

2. Wat zijn de rechten die India motiveren om onafhankelijk te leven?

Grondrechten van India helpen om de burgers te bevrijden van alle slavernij. Het varieert van vrijheid van meningsuiting, vrijheid van meningsuiting, recht op onderwijs en recht tegen uitbuiting. Het is dankzij de richtlijnprincipes en deze rechten dat India volledige onafhankelijkheid heeft gekregen.

3. Wat is de geschiedenis van India’s Onafhankelijkheidsdag?

De Sepoy Mutiny begon in het jaar 1857 en kwam naar voren als de ernst van de situatie in de Eerste Wereldoorlog. De volgende eeuw lanceerden het Indian Nationwide Congress en andere politieke partijen onder leiding van de Vader van de Natie, Mahatma Gandhi, verschillende bewegingen met betrekking tot de koloniale Britse overheersing. Na de Tweede Wereldoorlog eisten de Indianen uiteindelijk dat de Britten een einde zouden maken aan het imperialisme en militant zouden worden. Alle nationalisten, waaronder Gandhi en Netaji, begonnen ervoor te vechten en er vielen veel slachtoffers, maar uiteindelijk, op 15 augustus 1947, gained India het van de Britten.

Onafhankelijkheidsdagtoespraak    is geschreven in het juiste formaat en in eenvoudige taal. Deel dit met je leerlingen of vrienden die op Independence Day een toespraak in het Engels gaan houden.

Disclaimer

This website is for info functions solely. We neither give any copyrighted materials nor plump pirating by way of any composition on this website. nonetheless, the information and particulars we give are fluently accessible every over the web.

JOIN TELEGRAM CLICK HERE
JOIN OUR TWITTER NEWS CLICK HERE
FOLLOW ON TUMBLR CLICK HERE
SEND FRIEND REQUEST OUR FB ACCOUNT CLICK HERE
OKEEDA HOMEPAGE CLICK HERE

Okeeda covers newest information and breaking occasions throughout the globe, offering info on the subjects together with sport, leisure, India and world information, viral, tech, auto and many others.

Also Read:   Join 600+ Varanasi Girl Whatsapp Group Link 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kotha Kothaga (2022) Movie Box Office Collection | Day Wise | Budget | hit or flop & More

Kotha Kothaga (2022) Movie Box Office Collection | Day Wise | Budget | hit or flop & More

Ananya Panday Chills on a Boat in Floral Bikini As She Listens to 'Sooraj Ki Baahon Mein' on Loop in Italy (View Pics) - OKEEDA

Ananya Panday Chills on a Boat in Floral Bikini As She Listens to ‘Sooraj Ki Baahon Mein’ on Loop in Italy (View Pics) – OKEEDA